onsdag 9. februar 2011

Hver morgen, før solen står opp er jeg i fjøset med et stort smil!

Hjemme igjen etter noen dager på gården. Er i grunn veldig behagelig å jobbe på en gård. Å jobbe med dyr er krevende, men på en annen måte enn å jobbe med mennesker. Dyrene er ikke så kravstore, og for de så er det det lille som teller. De viser glede ved ting mennesker ikke hadde giddi å i heletatt brydd seg om. Jeg LIKER dyra jeg! Og jeg liker å tro at dyra liker meg.

På gården er det flust med ting å gjøre. Kan vel si det er varierte arbeidsoppgaver. Jeg gjør alt fra å forbrede foring til å ta imot grisunger og vaske ned fjøs. De siste dagene har jeg faktisk vasket ned HELE fjøset, i tillegg til måking og foring. I går vasket jeg til og med Lille Tara!

Det er ganske fysisk krevende kjenner jeg. Kroppen er øm og støl etter noen lange dager med høytrykkern. Men det er deilig også. Kjenne at man får brukt seg litt. Vil påstå det er hakket bedre enn å trene, men vet enkelte er uenig.

"Med en høytrykksspyler i hendene har jeg det topp. Det anbefaler jeg sterkt. Man blir fort hekta på høytrykksspylere." -  Kristin Halvorsen


En vanlig dag på gården finnes ikke. Ingen dager er like på noen som helst måte. Man vet aldri hva som skjer, hvilke utfordringer dagen bringer. Idag måtte jeg krangle med en Gris, for grisen mente at det var greit å flytte på "matfatet" som forøvrig er MURET fast i gulvet. Jeg syns ikke det var så greit, men Grisen vant. jeg måtte gi meg. I går ble jeg banket av 3 Griser som ikke var særlig interessert i å flytte til en annen binge.. Men 3 mot 1 er feigt! Og jeg tapte den også. Måtte lure de med mat til slutt. Da ble de med. Men jeg trives forde jeg. Hver morgen, før solen står opp er jeg i fjøset med et smil. Og jeg gir meg ikke før det er mørkt ute. Herlige dager på jobb. Jeg savner gården allerede. Jeg tror jeg må bli bonde når jeg blir stor jeg. Ka du tru??


Idylliske Hovin!
 
Kan ikke si det ikke er fint der. Jeg trives merkelig nok veldig godt på landet. Hovin er 6 mil unna Kongsberg. Så langt til alt egentlig. Men jeg har så ro i sjelen når jeg er der. Veldig behagelig. Skal ikke nekte for at jeg er glad i asfalt-skog heller. Litt av hvert er bra. Litt fjøs-stell, fisking, jakt og skogbruk, og litt shopping og sjampis. Herlig herlig!
 

Ha en fin lille-lørdag!

<3 Maja Nicole

2 kommentarer:

  1. Tror det kan bli en dugandess bondekjerring av deg, Maja.

    SvarSlett

Hyggelig med en kommentar <3